Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Gravel/Cyclocross E-BIKE

A cyclocross e-bike egy különleges elektromos kerékpár fajta, az országúti és a MTB (mountain bike) elektromos bringák között helyezkedik el. Koskormány és terepmintás gumi jellemzi.
Terepre fejlesztett váz kialakítás és abroncsok segítenek abban, ha nem csak aszfaltra, de a könnyű terepre is egy kerékpárt szeretnél! Ebben a kategóriában találhatóak azok a gravel és cyclocross biciklik, amelyek első látásra országúti kerékpárnak tűnhetnek. Azonban szélesebb, terepre alkalmas gumiköpenyekkel, általában erősebb fékekkel és szélesebb áttételtartománnyal segítenek az erdei ösvényeken való haladásban.

Rendezés:

Mi a hatótávja egy ilyen bringának?

Nagyon nehéz megjósolni a tényleges hatótávot, hiszen nagyon sok minden befolyásolhatja az akkumulátor teljesítményét. Számít mennyire hidegben/melegben tekerünk, a domborzati viszonyok, és az is, hogy erőből vagy pörgősen tekerünk. Azt azért el lehet mondani, hogy egy 400-500W-os akkumulátorral közepes vagy kis fokozaton 100 km-t már meg lehet velük tenni, ami azért egy egész szép távnak mondható. (Egy 500W-os akkumulátorral egy Bosch rendszernél ECO módban akár 200 km körül is teljesíthetünk.) A legnagyobb rásegítéssel ezt a távot akár 30 km-re is le lehet csökkenteni, de nagyon sok esetben nem indokolt ekkora rásegítést használni. Gyakorlatilag pár használat után már meg tudjuk mondani, hogy a mi bicajozási stílusunknak megfelelően mi az a táv, amit el tudunk menni vele.

Természetesen fontos, hogy az akkumulátort lehetőség szerint ne tartsuk lemerült állapotban - ezzel jelentősen meghosszabíthatjuk az élettartalmát. Semmi probléma nem lesz abból, ha egy félig lemerült akkumulátorra rátöltünk, az még nem fog egy ciklusfeltöltésnek számítani, így kis odafigyeléssel jó pár évig semmit sem veszíthetünk az akkumulátor teljesítményéből.