Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

E-BIKE ÁLLAMI TÁMOGATÁS

ELEKTROMOS KERÉKPÁR VÁSÁRLÁS PÁLYÁZAT - EBIKE, PEDELEC KERÉKPÁR ÁLLAMI TÁMOGATÁS

Elektromos kerékpár vásárlására ír ki az Innovációs és Technológiai Minisztérum pályázatot, így Állami támogatással vásárolhatsz ebike-ot.

Az állam a pedelec kerékpárok vásárlását támogatja 2020 őszén. A tavaszi elektromos autó vásárlási pályázat után most azok juthatnak támogatáshoz, akik elektromos rásegítésű kerékpárt vásárolnak. A kerékpárnak meg kell felelnie a pedelec szabványnak, vagyis csak tekerés hatására működhet a motor és az is a pedelec szabályozás része, hogy 25km/h sebességnél az elektromos motor lekapcsol.

Az autómentes napon 2020. szeptember 22-én jelentették be a főbb tudnivalókat. Ezek szerint pedálszenzoros ebike vásárlásra 90.000 forint állami támogatás jár, míg a nyomatékszenzoros elektromos kerékpárok vásárlására 150.000 forint állami támogatás igényelhető. A támogatással már 200.000 Ft-tól pedálszenzoros vagy 500.000 Ft-tól nyomatékszenzoros elektromos kerékpárhoz juthatsz.

Ezekre a pedelec kerékpárokra nem szükséges jogosítvány, sem biztosítás, mégis az egyik legjobb közlekedési eszköz ingázásra - egy elektromos kerékpár - e-bike - nyergében például nem kell dugóban ülni, vagy a buszra várni, pedelec rendszerű kerékpárral gyorsan lehet közlekedni, és az állami támogatásnak köszönhetően most lehetőség nyílik olcsó elektromos kerékpár vásárlására.

A pályázati lehetőség októbertől lesz elérhető, - a támogatás felvételének lehetőségei, pontos rélsztei még nem jelentek meg. Várhatóan decemberben már az utcákon lehetnek az első állami támogatással beszerzett pedelecek.

Az ebike pályázatra történő jelentkezésről, az elektromos kerékpár támogatás igénylésének menetéről itt adunk majd további információkat.

Jelentkezz hírlevelünkre, hogy ne maradj le!