Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

ALKATRÉSZEK

Rendezés:

Kerékpár alkatrészek cseréje és karbantartása

A prémium alkatrészek is elkopnak egyszer, így cserélni kell a megfelelő karbantartás érdekében. Minél jobb kerékpár alkatrészek találhatóak a biciklin, annál kevesebb időt kell a javításra fordítani. Szerencsére van miből válogatni, ezért olykor nehéz eldönteni, hogy a drágább a jobb vagy elegendő lesz a szerényebb árcédulával rendelkező termék felszerelése is.

Kerékpár alkatrészek az olcsótól a csúcskategóriáig! Mitől lesz valami olcsó és mitől lesz drága? Ezt általában két dolog határozza meg, mégpedig a gyártási technológia és az anyaghasználat. A súly nagyon fontos kérdés a profi bringások esetében, akik a legkisebb csavarra is odafigyelnek, ezzel is könnyítve a kerékpár össztömegét. Ha minél könnyebb valami, az általában könnyebben is törik vagy hajlik, ezért van szükség különleges anyagokra, ami általában valamilyen alumíniumötvözet vagy karbonszálból készült kerékpár alkatrész.

Nem mindig a legdrágább a legjobb döntés! Ha nem tesszük ki extrém igénybevételnek a kerékpárt, akkor nem érdemes feltétlenül a méregdrága kerékpár alkatrészeket megvenni. Viszont, aki sportszerűen kerékpározik, annak mindenképp tisztában kell lennie azzal, hogy milyen kerékpár alkatrészek révén érhető el a legjobb teljesítmény. A leggyakrabban a hajtás elemei (fogaskoszorú, lánc, lánctányér) szorulnak cserére. Ezeknek a kopása lelassítható a rendszeres tisztítással és olajozással. Mivel ezek a kerékpár alkatrészek együtt kopnak, ezért a cseréjük egyszerre ajánlott. Ellenkező esetben „ugorhat“ az új lánc a régi fogaskoszorún, de a váltás során is nehézségeid támadhatnak.